Korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
Strona główna   ›   Dla klientów   ›   Wasze przepisy   ›   Przekąski
Przekąski
Paluchy serowe z ciasta francuskiego
 

Skłaniki - kupisz w Kefirku:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • słoik pesto
  • 8 dg startego żółtego sera

 

 


Ciasto francuskie posmarować cienką warstwą pesto, posypać serem. Złożyć wzdłuż na pół i chłodzić przez 10 minut w lodówce. Piekarnik nagrzać do 190 st. C.

Ciasto pokroić w paski szerokości 1-1,5 cm. Paski lekko skręcić i wyłożyć na blachę pokrytą pergaminem. Piec 10-15 minut.
 


Zobacz pozostałe przepisy