Korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
Strona główna   ›   Dla klientów   ›   Wasze przepisy   ›   Dania mięsne
Dania mięsne
Parówki w cieście
Obrazek dla przepisu

Składniki - kupisz w Kefirku:
Ciasto

  • 1 szklanka wody
  • łyżka soli
  • 0,5 kg masła
  • 15 dg mąki krupuczatki
  • 25 dg mąki pszennej

Nadzienie

  • 15-20 parówek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 opakowanie mozzarelli (ok. 15 dg)

 

Przygotować ciasto francuskie. Pociąć je na prostokąty ok. 4 cm dłuższe, niż parówki i szerokości ok. 10 cm.

Ser i cebulę pokroić w drobną kosteczkę i wymieszać. Na prostokątach z ciasta kłaść parówki i obsypywać serem i cebulą. Zawijać z ciasta roladki dookoła parówek. Naciąć roladki, piec ok. 20 minut w temperaturze 160 st. C.

Nasza rada: Jeśli brak Wam czasu na ciasto francuskie, spróbujcie parówek w kruchym cieście!
 


Zobacz pozostałe przepisy